Fortum Oyj

Fortum on eurooppalainen sähkö- ja kaasuyhtiö ja kolmanneksi suurin hiilidioksidipäästöttömän sähkön tuottaja Euroopassa.

Bravuran rooli

  • Bravura toteutti Fortumille räätälöidyn sijoittajamarkkinatutkimuksen Fortumin pääomamarkkinapäivän jälkeen joulukuussa 2020.
  • Tutkimuksen tavoitteena oli arvioida sijoittajien näkemyksiä uuden toimitusjohtajan nimittämisen ja uuden strategian julkaisun jälkeen.
  • Bravura haastatteli noin 30 pääoma- ja velkasijoittajaa ja analyytikkoa yksi kerrallaan, ja tiivisti keskeiset havainnot ja IR-suositukset raporttiin, joka jaettiin Fortumin ylimmälle johdolle.
  • Tutkimuksessa keskityttiin muun muassa: nykyisen Fortumin arvostuksen taustalla oleviin avaintekijöihin, avainkysymyksiin, Fortumin johtoon ja yrityksen IR-toimintaan.

"Uniperin yrityskaupan jälkeen Fortum julkaisi päivitetyn strategiansa virtuaalisilla pääomamarkkinapäivillä joulukuussa 2020. Toteutimme sijoittajamarkkinatutkimuksen heti pääomamarkkinapäivän jälkeen, koska halusimme kerätä suoraa palautetta sijoittajilta ja kuulla heidän näkemyksiään markkinoiden pääteemoista. Osana jatkuvaa vuoropuhelua pääomamarkkinoiden kanssa halusimme verrata sisäistä näkemystämme markkinoiden näkemykseen objektiivisen, kolmannen osapuolen alan asiantuntijan tekemän sijoittajamarkkinatutkimuksen avulla. Olimme erittäin tyytyväisiä Bravuran työn laatuun ja heidän kykyyn ymmärtää yrityksemme ja liiketoimintamme monimutkaista dynamiikkaa. Saimme heiltä tiiviin raportin sijoittajien näkemyksistä sovitussa määräajassa. Raportti vahvisti näkemyksiämme pääomamarkkinoiden ymmärtämisestä ja se auttaa ylintä johtoa ja IR-tiimiä ymmärtämään paremmin markkinoiden odotuksia. Konkreettiset suositukset siitä, miten Fortumin sijoittajaviestintää- ja toimintaa voidaan kehittää eteenpäin, olivat myös erittäin hyödyllisiä."

Ingela Ulfves, Vice President, Investor Relations and Financial Communications
Fortum Oyj

Lisätietoja:

Josefina Tallqvist

Senior Advisor, osakas


josefina.tallqvist@bravura.fi