Listautumisviestintä (IPO)

Pörssilistautuminen on yrityksen elinkaaren tärkeimpiä tapahtumia. Listautumisen aikana yritys saa usein myös tavallista enemmän huomiota. Tämän vuoksi listautumisviestintään panostaminen on kannattava sijoitus jokaiselle listautumista suunnittelevalle yhtiölle.

Onnistunut listautumisviestintä edellyttää kykyä hahmottaa listautuvan yrityksen liiketoiminta kokonaisuutena, kiteyttää liiketoiminnan keskeiset ydinviestit sekä viestiä ne mahdollisimman selkeästi sekä yksityis- että institutionaalisille sijoittajille. Lisäksi on olennaista hahmottaa listautumisen yhteydessä viestintään liittyvä juridinen prosessi sekä varautua mahdollisiin kriisiviestintätilanteisiin.

Pitkä kokemuksemme on myös opettanut, että listautumisprosessi on tiimityötä; olemme työskennelleet tiiviissä yhteistyössä listautumisen eri osa-alueiden ammattilaisten kanssa ja ymmärrämme eri osapuolten tarpeet. Tavoitteenamme on tukea koko projektitiimiä omalla ammattitaidollamme ja varmistaa omalta osaltamme prosessin sujuvuus myös kaikkein hektisimpinä hetkinä.

Vastaamme vankalla ammattitaidolla kaikesta ennen listautumista, sen aikana ja jälkeen tapahtuvasta viestinnästä:

  • Sijoittajatarina ja ydinviestit
  • Viestinnällinen neuvonanto
  • Viestintä- ja markkinointisuunnitelma
  • Markkinointimateriaalit ja -tilaisuudet
  • Tiedotteet, mediasuhdeviestintä
  • Sijoittajasivustojen suunnittelu ja sisällön tuotanto
  • Yhtiön viestintävalmiuksien rakentaminen
  • Viestintäprosessin johtaminen

Ota avuksesi yksi maan kokeneimmista IPO-viestintätiimeistä. Soita!

Listautumisantimme tavoitteena oli tukea kasvustrategiaamme ja lisätä markkinoiden tietoisuutta Optomedista ja tarjoamastamme ratkaisusta sokeuttavien silmäsairauksien ehkäisyssä. Bravura huolehti listautumisen aikana viestinnän suunnittelusta ja toteutuksesta ennakoiden tarpeitamme tiiminsä vankalla IPO-kokemuksella. Optomedille loi listautumisprojektin edetessä erityisesti arvoa se, että Bravura oli hyvin sisällä tarinassamme, reagoi ketterästi viestintätarpeisiin ja kirkasti meille viestinnän mahdollisuudet. Voin suositella Bravuraa osaavana neuvonantajana sekä luotettavana tekijänä listautumisprojektien vaativissa viestintätehtävissä.”  

Seppo Kopsala, Toimitusjohtaja
Optomed Oyj

Lisätietoja:

Pauliina Tennilä

Senior Advisor, osakas

+358 40 570 5530
pauliina.tennila@bravura.fi