Yritysvastuu liiketoiminnan kehittäjänä Tampereella 3.2.2023

Yritysvastuu on liiketoiminnan kehittämistä, josta kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Vastuullisuus vahvistaa yrityksen kilpailukykyä niin asiakaskunnan keskuudessa, työntekijämarkkinoilla kuin rahoituksen saannissakin. Vastuullisuuden hallitsevalle yritykselle tiukkeneva lainsäädäntö on ennemminkin mahdollisuus kuin haaste.

Katso video tapahtumasta tästä

Tampereen Kauppakamarin aamiaistilaisuudessa perjantaina 3.2.2023 klo 8.30–11.00 Viestintätoimisto Bravura ja Luova Työmaa sekä joukko yrityksiä kertovat, kuinka saat yrityksellesi parhaat tehot irti vastuullisuudesta ja sen viestinnästä. Aamusta saat mukaasi kovat knopit, kuinka vastuullisuustyö kannattaa tehdä niin, että kohennat samalla yrityksesi kilpailuetua.

Paikka: Saunaravintola Kuuma, Laukontori 21, 33200 Tampere.

Tapahtuma on maksuton – ilmoittautumiset kerätään tarjoiluja varten.

ILMOITTAUDU

Tilaisuuden ohjelma

8.30–9.00
Aamiainen

9.00–9.15
Avauspuheenvuoro
Pauliina Tennilä, CEO ja Seppo Kuula, HPJ, Bravura ja Juha Mikkilä, Luova Työmaa

9.15–9.30
Vastuullisuus – sanoista teoiksi
Juha Sarsama, hallitusammattilainen

9.30–9.45
Vastuullisuustyö käyntiin olennaisuusanalyysilla
Tiina-Marjo Nousiainen, johtaja, vastuullisuus, Bravura

9.45–10.05
​Vastuullisuusviestintä ja -raportointi
Pauliina Tennilä, CEO, Bravura

10.05–10.25
​ Ponssen vastuullisuus: ihmiset, ratkaisut, toiminta, yhteisö
Katja Paananen, vastuullisuusjohtaja, Ponsse Oyj

10.25–10.35
Infoa Keskuskauppakamarin päästölaskentakoulutuksesta
Tomi Mäkinen, avainasiakaspäällikkö, Keskuskauppakamari

10.35–11.00
Paneelikeskustelussa vastuullisuustekojen parhaimmistoa:
Kaisa Herranen, johtaja, Product Stewardship, vastuullisuus, UPM Oyj, Matti Mujunen, CEO, Netum Group Oyj, Laura Heinovaara, viestintäpäällikkö, vastuullisuus, Kiilto Oy,
Marko Sirviö
, PR director, Luova Työmaa

11.00
Päätössanat

Puhujat 

Pauliina Tennilä, CEO, Viestintätoimisto Bravura Oy

Pauliina on kokenut ja monipuolinen sijoittajasuhde- ja yritysviestinnän neuvonantaja. Hänellä on kokemusta pörssiyhtiöiden ylimmän johdon neuvonannosta strategisissa projekteissa, kansainvälisen yrityksen sijoittajaviestinnän johtamisesta sekä yritysvastuuohjelmista ja -viestinnästä. 20-vuotisen Wärtsilä-uransa aikana Pauliina toimi konsernin sijoittajasuhteista ja yrityskehityksestä vastaavana johtajana sekä erilaisissa johto- ja asiantuntijatehtävissä rahoitukseen, strategiaan ja liiketoiminnan kehittämiseen liittyen.

Juha Mikkilä, CEO, Luova Työmaa Oy

Juhan mielestä vastuullisuus on valjastettava olennaiseksi osaksi brändiä, ja vastuullistyötä on hyödynnettävä kaikissa liiketoiminnan rajapinnoissa myynnistä työnantajamielikuvaan. Mikkilä on markkinointitoimisto Luova Työmaa Oy:n perustaja, toimitusjohtaja ja strategi, joka on sielultaan intohimoinen viestinnän ja markkinoinnin suunnittelija.

Tiina-Marjo Nousiainen, johtaja, vastuullisuus, Viestintätoimisto Bravura Oy

Tiina-Marjo on sijoittaja- ja vastuullisuusviestinnän asiantuntija, jolla on yli 20 vuoden kokemus viestintäpalvelujen tuottamisesta asiakkaille. Uransa aikana hän kehittänyt noin 80 yrityksen vastuullisuutta ja viestintää. Viime vuosina hän on keskittynyt erityisesti asiakasprojekteihin, joissa määritetään yrityksen vastuullisuuden olennaisimmat teemat ja luodaan vastuullisuusohjelma, sekä strategiaprojekteihin.

Juha Sarsama, hallitusammattilainen

Juha on kokenut yritysjohtaja ja hallitusammattilainen, joka on viimeksi toiminut tuulivoimayhtiö Ilmatar Windpowerin toimitusjohtajana. Sitä ennen hän teki pitkän uran Panostajan toimitusjohtajana kasvuyritysten kehittäjänä.

Katja Paananen, vastuullisuusjohtaja, Ponsse Oyj

Katjalla on yli 20 vuoden kokemus Ponsse Oyj:n palveluksessa vastuullisuuden, viestinnän ja markkinoinnin tehtävissä. Paananen on Ponssen johtoryhmän jäsen.

Tomi Mäkinen, avainasiakaspäällikkö, Keskuskauppakamari

Tomi vastaa Keskuskauppamarin vastuullisuuden palveluiden myynnistä. Keskuskauppakamari on järjestänyt vuodesta 2019 lähtien päästövähennyskoulutuksia, joissa perehdytään yrityksen hiilijalanjäljen laskentaan. Koulutuksissa on käynyt jo noin 500 yritystä.

Paneelikeskustelussa

  • Kaisa Herranen, johtaja, Product Stewardship, vastuullisuus, UPM Oyj
  • Matti Mujunen, CEO, Netum Group Oyj
  • Laura Heinovaara, viestintäpäällikkö, vastuullisuus, Kiilto Oy
  • Marko Sirviö, PR director, Luova Työmaa