Yritysvastuu liiketoiminnan kehittäjänä Oulussa 22.11.2022

Yritysvastuu on liiketoiminnan kehittämistä: siitä kannattaa ottaa kaikki hyöty irti. Vastuullisuus vahvistaa yrityksen kilpailukykyä asiakkaiden keskuudessa, työntekijämarkkinoilla ja rahoituksen saannissakin. Vastuullisuuden hallitsevalle yritykselle tiukkeneva lainsäädäntö on ennemminkin mahdollisuus kuin haaste.

Viestintätoimisto Bravura ja Luova Työmaa sekä joukko yrityksiä kertovat Oulussa 22.11. klo 8.30–11.00 vastuullisuudesta, sen kehittämisestä ja viestinnästä. Saat mukaasi kovat knopit, kuinka vastuullisuustyö käynnistetään ja toteutetaan niin, että kohennat samalla yrityksesi kilpailuetua. Tapahtuma on maksuton. Ilmoittaudu mukaan 16.11. mennessä.

Ohjelma

8.30–9.00
Aamiainen

9.00–9.15
Avauspuheenvuoro
Juha Mikkilä, Luova Työmaa ja Pauliina Tennilä, Bravura

9.15–9.30
Vastuullisuus ei ole huuhaata!
Jussi Karjula, yrittäjä, hallitusammattilainen

9.30–9.50
Vastuullisuustyö käyntiin olennaisuusanalyysilla
Tiina-Marjo Nousiainen, johtaja, vastuullisuus, Bravura

9.50–10.10
​Vastuullisuusviestintä ja -raportointi
Pauliina Tennilä, CEO, Bravura

10.10–10.30
​Sydän Pohjois-Suomelle -vastuullisuusviestintä
Pasi Ruuskanen, vastuullisuus- ja viestintäjohtaja, Osuuskauppa Arina

10.30–10.55
Paneelikeskustelussa vastuullisuustekojen parhaimmistoa:
Jaakko Kylmäoja, CEO, Fingersoft, Juuso Männikkö, kehitysjohtaja, SkartaNYAB, Jetta Liukkonen, CEO, Oikiat Design Oy, Marko Sirviö, PR director, Luova Työmaa.

10.55–11.00
Päätössanat

11.00–11.30
Juttelut ja verkostoituminen

Paikka: Radisson Blu, Oulu.

 

Puhujat

Jussi Karjula tunnetaan Hoivatilat Oyj:n pitkäaikaisena toimitusjohtajana sekä vastuullisena yrittäjänä ja hallitusammattilaisena, jonka jämäköillä mielipiteillä on myös katetta. Jussi kertoo, ettei ole vastuullisuushörhö, vaan haluaa toteuttaa vastuullisuutta yritysten kirittäjänä ja kehittäjänä.

Pauliina   kokenut ja monipuolinen sijoittajasuhde- ja yritysviestinnän neuvonantaja. Hänellä on kokemusta pörssiyhtiöiden ylimmän johdon neuvonannosta strategisissa projekteissa, kansainvälisen yrityksen sijoittajaviestinnän johtamisesta sekä yritysvastuuohjelmista ja -viestinnästä. 20-vuotisen Wärtsilä-uransa aikana Pauliina toimi konsernin sijoittajasuhteista ja yrityskehityksestä vastaavana johtajana sekä erilaisissa johto- ja asiantuntijatehtävissä rahoitukseen, strategiaan ja liiketoiminnan kehittämiseen liittyen.

Tiina-Marjo Nousiainen on sijoittaja- ja vastuullisuusviestinnän asiantuntija, jolla on yli 20 vuoden kokemus viestintäpalvelujen tuottamisesta asiakkaille. Uransa aikana hän kehittänyt noin 80 yrityksen vastuullisuutta ja viestintää. Viime vuosina hän keskittynyt erityisesti asiakasprojekteihin, joissa määritetään yrityksen vastuullisuuden olennaisimmat teemat ja luodaan vastuullisuusohjelma sekä strategiaprojekteihin.

Vastuullisuus- ja viestintäjohtaja Pasi Ruuskanen kertoo, kuinka Osuuskauppa Arina on noussut yhdeksi S-ryhmän tunnetuimmista osuuskaupoista yritysvastuullisuuden saralla. Arinan vastuullisuus on pieniä ja suuria tekoja, joilla se tavoittelee muun muassa hiilinegatiivisuutta jo vuonna 2025.

Paneelikeskustelussa vastuullisuustekojen parhaimmistoa:

Kehitysjohtaja Juuso Männikkö etäpalvelumallin käyttöön ottaneesta SkartaNYABista, työaikoja lyhentäneen Fingersoftin CEO Jaakko Kylmäoja, jo 800 000 myydyn vaatelaastarin voimin vaatteiden käyttöikää pidentäneen Oikia Design Oy:n CEO Jetta Liukkonen, viestinnän, markkinoinnin ja median spesialisti, Työmaan PR director Marko Sirviö.