Webinaari 29.11.2023: Miten valmistautua kestävyysraportointiin?

Kestävä kehitys on vastuullisille yrityksille enemmän mahdollisuus kuin uhka. Uusi raportointidirektiivi edellyttää yritysten tarkastelevan toimintansa jatkuvuutta ja varautuvan toimintaympäristön tuomiin muutoksiin kaksoisolennaisuusarvion kautta. CSRD tuokin yrityksiin uudenlaista ajattelua ja uusia keinoja liiketoiminnan kehittämiseen. Tässä webinaarissa käymme läpi, miten kiristyvän sääntelyn tuomaa tilannetta kannattaa hyödyntää, miten raportointivalmius saavutetaan ja tietojen laatu varmistetaan. Keskustelun aiheena on myös, kenen vastuulla raportointi tulevaisuudessa on, kun tiedot tulee antaa varmennettuina hallituksen toimintakertomuksessa.

Katso webinaarin tallenne TÄÄLTÄ.

 

Webinaarin ohjelma ja aikataulu

Webinaari tarjoaa olennaisen katsauksen siihen, miten yritykset voivat tehokkaasti valmistautua noudattamaan uusia kestävän kehityksen raportointivaatimuksia.

 9.00–9.10 Tervetuloa, Tiina-Marjo Nousiainen, Bravura 

 9.10–9.40 CSRD – Miten valmistautua lain mukaiseen kestävän kehityksen raportointiin, Tiina-Marjo Nousiainen, Bravura

Tuleva lainsäädäntö: ketä se koskee, mitä se edellyttää
Kaksoisolennaisuusarvio: miten se tehdään
Raportointivaade: hallituksen toimintakertomukseen erillinen osio varmennetulla sisällöllä

 9.40–9.55 Miten kehittää valmiuksia ESG-datan hallintaan ja raportointiin? Riikka Karppinen, Tofuture 

CSRD edellyttää kestävyysraportin tietojen ulkoista varmentamista ja raportin julkaisemista osana hallituksen toimintakertomusta. Raportoitavan datan tulee olla kunnossa ja oikein, joten paljon odotuksia kohdistuu datan koostamiseen ja hallintaan.

9.55–10.00 Viisi vinkkiä raportoinnin aloittamiseen. Tiina-Marjo Nousiainen, Bravura

10.00 Tilaisuus päättyy

Ilmoittaudu mukaan keskiviikkoaamuna 29.11. järjestettävään webinaariin, ja pääset osaksi inspiroivaa keskustelua kestävän kehityksen raportoinnista, ja saat käytännön vinkkejä siihen, miten voit valmistautua tuleviin muutoksiin. Tule mukaan oppimaan, jakamaan näkemyksiäsi ja valmistautumaan CSRD:n tuomiin mahdollisuuksiin ja haasteisiin.
(Webinaari on maksuton.)

Puhujat

Tiina-Marjo Nousiainen 
Johtaja, vastuullisuuspalvelut, Bravura Oy

Tiina-Marjo on sijoittaja- ja vastuullisuusviestinnän asiantuntija, jolla on yli 25 vuoden kokemus viestintäpalvelujen tuottamisesta asiakkaille. Uransa aikana hän kehittänyt noin 100 yrityksen vastuullisuutta ja viestintää. Viime vuosina hän keskittynyt erityisesti asiakasprojekteihin, joissa määritetään yrityksen vastuullisuuden olennaisimmat teemat ja luodaan vastuullisuusohjelma,  sekä strategiaprojekteihin.

Tiina-Marjo Nousiainen
+ 358 40 764 7873
tiina-marjo.nousiainen@bravura.fi

www.bravura.fi

Riikka Karppinen
Toimitusjohtaja, Tofuture Oy

Riikka Karppinen on kokenut vastuullisuuden osaaja, jolla on kokemusta mm. dataohjautuvasta vastuullisuuden johtamisesta, kestävyysraportoinnista, ympäristövastuusta ja ihmisoikeuksista. Hän on työskennellyt useita eri toimialoja edustavien yritysten kanssa. Riikan tavoitteena on tukea yrityksiä vastuullisuuden integroimisessa aidoksi osaksi yrityksen johtamista ja liiketoiminnan kehittämistä.

Riikka karppinen
+ 358 40 562 7424
riikka.karppinen@tofuture.eu

www.tofuture.fi