Vastuullisuusohjelma, joka keskittyy olennaiseen ja jatkuvaan kehittymiseen

Useat yhteisösijoittajat kuten BlackRock korostavat yhä enemmän vastuullisen sijoittamisen ja vastuullisemman ja läpinäkyvämmän liiketoiminnan merkitystä, olivatpa kyseessä sitten listatut tai listaamattomat yhtiöt. Tämä asettaa myös pienille ja keskisuurille yrityksille paineita seurata isompien esimerkkiä.

Mutta kuinka pienet ja keskisuuret yritykset voivat huomattavasti pienempine resursseineen täyttää nämä nopeasti kasvavat sijoittajien, rahoittajien ja muiden sidosryhmien odotukset?

Tässä esimerkki siitä, kuinka me autoimme asiakkaamme alkuun:

Asiakkaamme Incap, kasvava elektroniikan sopimusvalmistaja, jolla on toimintaa Intiassa, Slovakiassa, Isossa-Britanniassa, Virossa ja Suomessa ja jonka markkina-arvo on noin 150 miljoonaa euroa, on viimeisen vuoden aikana käynnistänyt vastuullisuusohjelmansa ja julkaisi hiljattain ensimmäisen vastuullisuusraporttinsa.

Me bravuralaiset työskentelimme yhdessä Incapin johdon kanssa askel askeleelta kohti päämäärää: määrittelimme Incapin vastuullisuuden nykytilan ja tavoitetason, kuuntelimme tärkeimpiä sidosryhmiä, määritimme mikä on olennaista ja mikä ei ja loimme varsinaisen vastuullisuusohjelman – ja lopulta viestimme siitä eteenpäin.

”Vuoden 2020 aikana otimme käyttöön eettisen  ohjeistuksen kaikille Incap-konserniin kuuluville yrityksille. Tämä on nopeuttanut uusien hankittujen tehtaiden integrointia ja tarjonnut alustan yhteisten prosessien luomiselle. Olen varma, että vastuullisuusohjelma ja eettinen ohjeistus auttavat meitä jatkossakin edistämään ainutlaatuista yrityskulttuuriamme, joka kattaa vastuullisuuden yrittäjyyden olennaisena osana”, kertoi Incap Groupin toimitusjohtaja Otto Pukk.

Tämä prosessi oli merkittävä pohjatyö ja tärkeä lähtölaukaus, mutta todellinen työ jatkuu. Incap on sitoutunut rakentamaan vaihe vaiheelta käytännönläheisen ja järkevän vastuullisuusohjelman, joka tukee heidän missiotaan ja kasvustrategiaansa.

”Vastuullisuusprojektissamme keskityimme olennaisiin seikkoihin ja korostimme jatkuvaa kehittymistä. Saavuttaaksemme vastuulisuustyössämme seuraavan tason tulemme asettamaan lisää tavoitteita ja kehittämään raportointiamme ja viestintäämme kaikkien sidosryhmiemme kanssa. Tästä me aloitamme ja tulemme kehittämään toimintaamme jatkuvasti”, lisäsi Pukk.

Me Bravurassa olemme iloisia ja ylpeitä siitä, että meillä on ollut tilaisuus auttaa Incapia heidän vastuullisuusohjelmansa rakentamisessa ja nyt ensimmäisen raportin julkaisemisessa. Tämä on vasta alkua, mutta ensimmäinen tärkeä askel on otettu.